Weiter

Cineplexx

Grupi Austriak i kinematografik „Cineplexx“ ka mbi katër dekada përvojë në botën e kinemasë.
Constantin Film-Holding është themeluar në vitin 1951, në Austri si një kompani për shpërndarjen e filmave. Në fund të viteve 60 krijoi bazat për zhvillimin e industrisë së kinematografisë në Austri. Viti 1993 ishte një goditje për botën e kinematografisë Austriake si rezultat i futjes në treg të metodës se Multiplex në industrinë e kinemasë.

Kështu u krijua Cineplexx, pjesë e grupit Constantin-Film Holding duke reaguar ndaj këtyre ndryshimeve dhe duke krijuar rreth 20 kinema me mbi 157 ekrane. Cineplexx International u krijua në vitin 2009 kur kompania e zgjeroi rrjetin e kinemasë jashtë kufijëve të Austrisë dhe sot numëron rreth 50 qendra multiplexx (me më shumë se një sallë).

Qyteti Lloji i objektit Investitor Arkitekt Sistemet Knauf
Tirane Kinema Cineplexx Sistemet Knauf: W113, Knauf Danoline, Dysheme GIFA Floor