Dëshironi të bëni muret dhe tavanin e banjës tuaj nga pllaka gipsi me dizajne të jashtëzakonshme? Dëshironi t’i dizajnoni ato siç keni ëndërruar gjithmonë? A është e mundur kjo? Po, kjo është e mundur. Falë përparimeve teknologjike, pllaka e gipsit ka goditur horizonte të reja për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve.

Kohë më parë, ne nuk mund të kishim vendosur në asnjë mënyrë pllakën e gipsit në zona me lagështi të lartë, pasi dihej se ishte shumë e ndjeshme ndaj ujit dhe lagështisë, e cila nga ana tjetër shkaktonte përkeqësim të shpejtë të pllakave.

Tani, për fat, ka lloje të reja rezistente ndaj lagështirës që mund të qetësojnë mendjen tuaj kur instalohen në banjo, kuzhinën, dhomën e lavanderisë, zonat e shërbimeve apo edhe hapësirat mekanike. E përshtatshme vetëm për përdorim të brendshëm, pllaka e gipsit rezistente ndaj lagështirës mund të tolerojë spërkatje lagështie në një masë të madhe. Për më tepër, pllakat janë me kosto efektive dhe mund të trajtohen dhe priten, pa zhurmë, në të njëjtën mënyrë si llojet tjera standarde.

Një veçori shtesë është se pllaka gipsi rezistente ndaj lagështirës është e mirë për t’i rezistuar mykut për shkak të karakteristikave të tij antimikrobike në krahasim me muret standarde tradicionale të ndërtimit të thatë. Pse është kaq e rëndësishme kjo veçori?

Sepse pllakat rezistente ndaj ujit mund të:

  • zgjasin jetëgjatësinë dhe qëndrueshmërinë e ambienteve të brendshme
  • zvogëlojnë rreziqet shëndetësore për njerëzit që punojnë ose jetojnë brenda këtyre hapësirave.