Knauf Uniflott kundër-lagështirës është një masë stukuese në formë pluhuri, me bazë gipsi special me aditivë plastikë dhe shtesa të tjera. Uniflott kundër lagështirës është rezistent ndaj ujit dhe për tju përshtatur pllakës kundër lageështirës është pigmentuar me ngjyrë të gjelbër.