Knauf Soundboard është një altoparlant i sheshtë për montimin e padukshëm në sistemet e ndërtimit të thatë. Ai përbëhet nga një pllakë gipsi si membranë sipërfaqësore, e cila nëpërmjet një bobine (Exciter) të montuar në pjesën e prapme, lëshon tinguj sipas principit të transmetimit të valëve.

Kështu muzika dhe zëri degjohen direkt nga muri apo tavani pa pasur nevojën e bokseve dhe kabujve të bezdisshëme.