Knauf Flächendichtband është një rrjetë poliestre me një shirit në mes të ngjitur 7 cm të gjërë, ngjyrë gri, elastike, i cili shërben si shtresë e padepërtueshme nga uji dhe përdoret sëbashku me Flächendicht për të arritur një izolim shumë të sigurtë nga uji në vende kritike.